söndag 8 januari 2012

En oväntad rookie avgjorde Texans första slutspelsmatch.

Wild Card Round Game
Houston Texans - Cincinnati Bengals
31- 10

Andre Johnson kramade om sin coach efter det att Texans tagit sin första slutspelsseger någonsin och det var länge sedan såg någon le så mycket som Johnson gjorde efter slutsignalen. Det fanns en anledning till det också, jag skulle näligen vilja påstå att det var han som avgjorde matchen på ett 40 yards TD-pass som ökade på Texans ledning till 24-10 i tredje quartern. Även Arian Foster var en starkt bidragande orsak till att Texans kunde vinna det här, han var skillnaden mellan lagen med sin två touchdowns och 153 yards.

Men det fanns också en oväntad hjälte i det Texans som vann en slutspelsmatch för första gången igår. rookien och DEn J.J. Watt. Watt stod för det est imponerande jag har sett av en DE på många år. Det var i slutet av första halvlek som han, som DE, hoppade upp och interceptade en passning från Dalton. Han fångade en boll som få recievers hade tagit och sprang hela vägen till endzone för touchdown. Efter ganska mycket syrgas så hoppade han in igen spelet efter och hann med en sack innan det blåstes av för halvtidsvila. Han hade en hyfsad sista minut. Även om det var Calvin Johnsons TD som rent poängmässigt var avgörande så var Watts interception otroligt viktig. Fansen på Reliant Stadium, som var otroligt livad, var i extas och Texans gick till paus med total momentum. Texans använde sex tidigare draft picks i defensiven och Watt gick ju som nummer 11 totalt i år. Han är en hörnsten i detta omkonstruerade försvar. Han spelade samtliga matcher under grundserien och var bäst i laget med sina 13 tackles fo loss. Men han hae aldrig innan igår interceptat ett pass. Han tajmade upphoppet perfekt och fångade bollen med båda händerna. Han sprang mot endzone samtidigt som den fullsatta arenan höll på att lyfta taket:
"I was really just trying to put my hands up and get in the way of the passing lane," sa Watt. "It happened to kind of stick. I realized I had the ball so I just ran to the end zone just trying not to fall down."

Watt blev den sjätte DLen att ta en interception för en TD i slutspeletshistoria och den första rookien att göra det.

Bengals var i slutspel för tredje gången på sju säsongen men hade inte gått vidare sedan man slog ut Houston Oilers 1991. Man gick inte vidare den här gången och det var uppenbart varför. Man har inte råd att göra så många misstag som Bengals gjorde mot ett hänsynslöst försvar och dessutom så straffades man hårt av den totala avsaknaden av pass protection.

Andy Dalton var 24/42 för 257 yards medan Yates var 11/20 för 159 yars i slutspelshistoriens första matchup med två rookie-QBs. Texans andrarankade defense stod för sin kanske bästa match på flera veckor och sackade Dalton hela fyra gånger, det mesta man mäktat med under säsongen. Dessutom tvingade man fram fyra turnovers och det kändes som att Daltons chans att ta hem Rookie of the Year föll honom ur händerna i samband med Watts interception och att det stod klart att säsongen var över för Bengals.

Trots förlusten är det uppenbart att Bengals har något på gång och faktum är ju att Bengals faktiskt spelade ut Texans stora delar av den första halvleken då man inte gav Texans offensiv något som helst utrymme och fullkomligt dominerade bollinnehavet. Det här var nog inte det sista vi har sett av Bengals i slutspelet.

Houston åker nu till Baltimore för match mot Ravens nästa söndag, lagen möttes i grundserien. En match som Ravens vann.

Noterbart:
  • Roger Goodell var på plats i Houston...
  • ... så var även George Bush den äldre med sin fru Barbara.
  • 71 725 var den officiella publiksiffran. Nytt rekord för Reliant Stadium, oavsett event.

Inga kommentarer: