torsdag 5 januari 2012

New York Chaos

Det har gått och blivit så illa ställt i New York Jets omklädningsrum att lagets rookie och third string quarterback nu går ut i radio och sågar sina lagkamrater.

Greg McElroy blev draftad i sjunde rundan inför den här säsongen men han har fått spendera hela sin rookiesäsong som IR efter att ha skadat tummen på försäsongen. Nu är han hemma i Alabama igen och i en radiointervju med The Zone så gick han hårt åt sina lagkamrater och den kultur som råder i Jets omklädningsrum:
“It’s definitely not a fun place to be, I can assure you,” sa McElroy om Jets omklädningsrum. “It’s the first time I’ve ever been around extremely selfish individuals. And I think that’s maybe the nature of the NFL. But there were people within our locker room that didn’t care whether we won or lost as long as they got theirs, they had a good game individually. And that’s the disappointing thing.”

McElroy är ju inte dum så han nämnde ingen av dessa individer vid namn men när han fick en fråga om Santonio Holmes påstådda divalater så förnekade han det inte. McElroy var en mycket respekterad lagkapten och ledare för sitt Alabama under skoltiden och han säger att han trots allt älskar coach Rex Ryan och den offensiva coachen Brian Schottenheimer och att han hoppas att de kan vända på skutan:

“It’s going to take a lot to kind of come together next year. I think the fact that we struggled at times this year really led to a really corrupt mindset within the locker room. But I think we’re going to regroup and I know that we’ll be a better team because of the trials and tribulations this year.”

******

Jag tycker att det känns märkligt att McElroy har så gott öga åt lagets offensiva coach, det måste vara för hans personlighet för den som sett Jets spela i år fattar att han inte är någon bra coach. Man väljer inte pass så ofta som han har gjort om man har en obefintlig OL och WRs som inte alls håller den nivå som Schottenheimer fått för sig att dom gör. Schottenheimer har länge varit på jakt efter ett head coaching jobb. Jag gissar att Jaguars kommer att välja någon annan nu när de ska ersätta Jack Del Rio som fick sparken mitt under säsongen. Jag antar i alla fall att QB Blaine Gabbert ber Jaguars att inte överväga Schottenheimer.

Santonio Holmes är en diva. Det står klart. Om det inte stod klart innan den sista matchen mot Dolphins så gör det det nu. Med drygt två minuter kvar att spela gick Holmes av planen och satte sig på bänken. Bra attityd av en team captain där...
När lagets offensiv är inne på säsongens viktigaste drive så sitter alltså lagets stjärna på bänken gäspandes och ser allmänt ointresserad ut. Jets borde givetvis göra sig av med honom men det kan ni glömma. Det tror jag inte kommer att hända. Faktum är att Holmes nog hade stått för en bättre säsong med en annan offensiv coach och en förbättrade OL, något han förmodligen får till nästa säsong.

Jag tror vi får se Santonio Holmes i Jets även nästa säsong. En Holmes som kanske till och med blommar igen under ny ledning. Men Rex Ryan har en del att ta tag i. Det krävs även en attitydförändring i laget. Man vinner och förlorar som ett lag.

Inga kommentarer: